Svatební šaty project 02/2018: brokát a šifon

Druhým letošním svatebním modelem byly šaty pro sestru má kamarádky.



Původní představa nevěsty byl vršek se spadlými rameny a la svatební model Jackie Kennedy, ovšem s lehčí, rozevlátou sukní a předním rozparkem. To jsem dodržela s drobnou úpravou: s ohledem na plnější výstřih budoucí nositelky jsem doporučila jsem přidat k živůtku podpůrná ramínka, která rovněž zakrývají ramínka podprsenky. 

Svatební výzdoba, šaty družiček i hostů měly společný odstín královské modři. Protože bylo dalším požadavkem přidání drobného prvku v této barvě. Připravila jsem paspulku, kteou jsem olemovala výstřih a okraje pásku. 

Po diskuzi a vzájemné dohodě jsem se shodly na celkovém odstínu "ivory," který v kombinaci s královskou modří působí elegantněji. Ve finále jsem vybrala následující látky:






Na vyztužení živůtku jsem použila rašlovou výztuhu a na podražení hedvábkou organzu na přední díly a tužší hedvábný organtýn a zadní část. Díky tomu vrchní část satů skvěle drží tvar i bez kostic. vrchní brokát a hedvábná výztuha jsou v případě jednotlivých dílů sestehované a dále zpracované jako jedna vrstva. Na zafixování rozžehlených švů a sestřihnutých švových přídavků jsem použila krokvičkový steh. 





Saténová podšívka je k živůtku ve výstřihu i v průramcích přišita ručně nejprve slepým stehem a poté po obvodu dodatečně přichycena okrasným perličkovým. Stejný postup následoval také po všití zipu. 





Na přání nevěsty má sukně v přední části skrytý rozparek. Z jedné části jsou obě vrstvy sukně v rozparku spojené dohromady, na straně druhé leží šifonový díl volně na saténové podšívce a může tedy za chůze částečně volně povlávat. 

Vrchní díl šifonové sukně je v zadní části prodloužený do decentní vlečky. 








Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace