Jedeme do Varů a předepsaný je black tie

Chvilka paniky se změnila v největší výzvu, které jsem se coby švadlenka postavila.

Koncem května 2016 přišel partner domů s novinou, že v práci dostali od významného klienta dva volňásky na zahajovací galavečer MFF v Karlových Varech, včetně přespání v hotelu Pupp. Moji prvotní euforii hned vzápětí vystřídala panika, jelikož muž prohlásil, že vzhledem k předepsanému dresscode očividně "nemá co na sebe." Kvůli jeho nekonfekční postavě nepřipadala půjčovna v úvahu a vlastní nový smoking na měřenku také ne. Postavil mě před hotovou věc, objednal z Vogue střih a zbytek už nechal na mně.

Pokud jde o látky, měli jsme z pekla štěstí, jelikož vzhledem k začínajícímu létu byly oblekové látky zrovna ve slevě a já stihla včas zareagovat na nabídku posledních 4 metrů lehké, měkké a nekousavé 100% vlny, ve které můj milý následně bez problémů přežil i třicetistupňové vedro, které v den ceremoniálu panovalo. 

Fotografií z průběhu šití mnoho nemám. Na ušití jsem měla tři týdny (tedy spíše víkendy), domácí "amatérský" šicí stroj a místo krejčovského panáka pouze živého modela, který mě ovšem bezmezně podporoval. Poslední stehy jsem zapošívala doslova několik hodin před odjezdem. 





Střih z Vogue dorazil i s podrobným návodem. Spoustu postupů jsem si vyzkoušela vůbec poprvé v životě a některé z nich jsem "konzultivala" hned s několika příručkami. od A do Z jsem tak například připravila i vnítřní strukturovanou část  pánského pasového límce, který je v lepších galanteriích k dostání již předšitý. 

Smoking má všechny náležitosti včetně saténového šálového límce a lampasů. 


Výsledek je i po více než dvou letech skvělý. 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace