DVĚ ZDI: další výtvarný projekt s Alenou Valentovou

Výstava kreseb na téma dvě zdi měla vernisáž 6. listopadu 2019.

Z mé tiskové zprávy:
Trutnovské výtvarnice Kateřina Hůlková a Alena Valentová se po roce a půl vrátily do Galerie Hippo v Trutnově s dalším společným projektem.
Po loňské výstavě Manželská erotika je můj koníček představí v Hippu dvě samostatné série kreseb na nové společné téma zeď. Ta může mít hned několik významů, což ostatně dokládá i to, že obě ženy zvolené téma pojaly tematicky úplně jinak.

Alena Valentová představí část připravovaného projektu Jiné tváře, který pojednává o pohledech lidí se zdravotním postižením a je primárně připravován pro Paprsek, příspěvkovou organizaci z Velkých Opatovic. Pomyslná zeď, která představuje předsudky a obavy, mezi námi a lidmi s postižením. Jde o samotný pohled autorky, doprovázeny pocity při setkání se samotnými klienty.


Kateřina Hůlková vytvořila volné ilustrace vybraných písní z alba The Wall od Pink Floyd, které také pracuje s tématem zdi - celospolečensky i niterně psychologicky. Některé z kreseb se drží historického pozadí dvacátého století, v jiných je zakomponovaná I současnost a osobní náhled autorky. Zpověď poválečné generace tak Kateřina Hůlková částečně převádí do současných reálií, jelikož jde o stále aktuální témata.

Článek z vernisáže najdete ZDE: Dvě zdi: malířky Valentová s Hůlkovou ve svých kresbách boří lidské bariéry

Foto: Jan Bartoš

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace