Vernisáž výstavy Manželská erotika je můj koníček

Série obrazů "Manželská erotika je můj koníček" je společný projekt mně a další trutnovské malířky Aleny Valentové. Společně jsme vytvořily celkem 22 děl na 11 společných témat.


Se sérií jsem společně uspořádaly již dvě výstavy - v Trutnově v Galerii Hippo a v Praze v Galerii u milenky. Fotky v tomto článku jsou z trutnovské vernisáže z 9. května 2018. V té době jsme měly obrazů dohromady pouze 20. Pražská výstava byla následně doplněna o jedno nové téma. 

O PROJEKTU

hlavním spojovacím motivem obrazů jsou naše vlastní vztahy s našimi životními partnery. Deset společně zvolených témat každá pojala po svém tak, aby výsledek byl co nejvíce upřímný a autentický. jedná se o upřímný náhled do našeho soukromí a vnímání vlastní sexuality.

Smyslem výstavy je nabourat zažitou představu, že z manželských či obecně dlouholetých partnerských vztahů dříve nebo později mizí vášeň, vystřídaná každodenní rutinou a nudou. Obě své muže známe už od základní školy. S trochou romantické nadsázky by se dalo říct, že si oba páry byly navzájem souzeny. Ani jedna z nás se ve svém dlouholetém vztahu nenudí, což bylo hlavním a prvotním impulzem ke společné tvůrčí činnosti. Velké díky patří oběma manželům za jejich podporu i ochotu se skrze vystavené obrazy prezentovat veřejnosti spolu s autorkami.

Výstava je kontrastní pojetím jednotlivých témat i technikou. Barevně až monochromatické pojetí a experimenty s kombinovanou technikou v případě Aleny Valentové stojí proti místy tlumeným, místy nadsazeným tónům mých olejomaleb. Jednu věc mají ovšem jednotlivá díla společnou. Obě jsme ve své interpretaci upřímné a odvážné, ale nikdy nevkusně vulgární.

Zvolenými tématy jsou:
VIKING, CIZINKA, KONÍČEK, RUTINA, RELAX, SVÁTOST MANŽELSTVÍ, TANEC, SELFIE, SEX VE MĚSTĚ a vzájemný PORTRÉT.

Na pražskou výstavu byly série doplněné o nové téma PAHOREK. 

Kompletní seznam děl ze série najdete ZDE.

Foto z vernisáže: Matyas Paster

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace